Reagovanje SDA na saopćenje SDP Kalesija “Maske su pale…”: Crveno i crno

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Kalesija izražava žaljenje što se Općinski odbor SDP Kalesija i ovaj put, kao i na svim prethodnim izborima, opredijelio da, nakon što predosjeti izborni poraz, počne sa lažima i napadima, optužujući druge za vlastite neuspjehe i propuste.

Naime, zbog nemogućnosti da podnese pritisak zbog velike podrške građana Kalesije SDA-e i Nedžadu Džafiću, neuki analitičari iz memljivog ureda SDP-e su, po ko zna koji put platili danak neiskustvu, podlegli pritisku i krenuli u medijsku ofanzivu.

SDA Kalesija nije nikada svoju kampanju zasnivala na tračanju i blaćenju drugih, na način da pretura po arhivama i traži loše stvari o političkom protivniku, ali neće ostati ravnodušna na napade.

Ako ste se već odlučili na pisanje o zapošljavanju, zamolit ćemo vas da napišete kako je vaš kandidat tražeći sebe, svojevremeno kandidat Stranke za BiH, zaposlio svoga zeta (sa završenom Višom upravnom školom) kao pravnika u Domu zdravlja. Također, napišite kako je vaš kandidat zaposlio svoju sestrišnu u kalesijskom Domu zdravlja. Objasnite građanima je li ih zaposlio kao član Stranke za BiH ili SDP-e. Da ne idemo dalje o zapošljavanju rođaka i poslušnika rukovodstva SDP Kalesija, jer bi otišli sve do vremena Alijanse.

Kad već spominjete navodna unutarstranačka previranja, na vašu žalost, moramo vam reći da SDA ne čini jedan čovjek ma koliko “važan” bio ili par ljudi koji su zbog svojih ličnih interesa i nemogućnosti da uvijek budu glavni i pitani za sve, opredijeljeni za kvislinšku saradnju sa retrogradnim snagama političkih protivnika, već ogroman broj čestitih ljudi, domaćina, boraca, patriota koji će, još jednom pobijediti SDP i vašeg kandidata, kao i sve ostale retrogradne snage.

Pametnije bi vam bilo da svoje članstvo informišete o sastanku u „Ječmištu“ i trgovinskom dogovoru vašeg predsjednika SDP-e sa svojim mentorima iz Tuzle i Sarajeva, jednim vrlim piscem i drugim slučajnim prolaznikom, da žrtvuje SDP-ovog kandidata za načelnika Kalesije. Da ga proda u ime većih interesa zvanih pozicija načelnika općine Živinice, jer je piscu i prolazniku važnije zadržati poziciju načelnika Živinica. Kalesija je, prema njima, ionako zelena. Zato, glumac s maskom i naočarima, predsjednik SDP-e Kalesija, kao podržava i radi za „svog“ kandidata, a zapravo dobro igra ponuđenu mu rolu kako bi dobio obećanog Oskara zvanog pozicija predsjednika Kantonalnog odbora. Sam je rekao, kolegi parlamentarcu, da ne može prihvatiti da, kad on kao predsjednik SDP-e nije mogao biti načelnik, to bude neko drugi.

Stoga, zamolit ćemo vas da se bavite sobom i vašim daljinskim upravljačem. Zamolit ćemo da napišete kako su vaši mentori i daljinski upravljači iz Sarajeva, Tuzle i Živinica imali „uspješne“ mandate i uništili Konjuh, Aidu, Ditu, i druge industrijske gigante, ostavljajući mnoge porodice bez egzistencije. Kako su Tuzlanski kanton i njegove građane doveli u finansijski i svaki drugi kolaps. Na vašu nesreću, Kalesijom su uvijek vladali načelnici SDA te će tako i ostati,a SDA Kalesija neće dozvoliti da im vladaju nikakvi mentori bez obzira odakle su.

Da imate imalo obraza i savjesti, samo nakon protekle 4 godine rada protiv interesa Bosne i Hercegovine, Bošnjaka i drugih građana, ne bi se trebali uopšte pojavljivati u javnosti. Vaše pisanje i ponašanje je licemjerstvo koje građani Kalesije znaju prepoznati.

SDA Kalesija i njen kandidat za načelnika g. Nedžad Džafić svim građanima Kalesije zahvaljuje na podršci koju pružaju svakodnevno i poručuje da „Možemo bolje, za našu Kalesiju!“

 

 

Općinski odbor SDA Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *