PROHODNI SVI PUTNI PRAVCI NA PODRUČJU OPĆINE KALESIJA (FOTO)

Snijeg koji intenzivno pada od sinoć za sada nije uzrokovao probleme u odvijanju saobraćaja na području općine Kalesije. Prema informacijama koje smo dobili iz Općinskog štaba Civilne zaštite u svim ruralnim mjesnim zajednicama putevi su prohodni, uz otežano odvijanje saobraćaja. Čišćenje lokalnih puteva vrši se prema usvojenom Programu Općinskog vijeća Kalesija.

Ekipe civilne zaštite su od jutarnjih sati na terenu i vrši se čišćenje puteva po prioritetima.  IZ Civilne zaštite navode da su prioritetlokalni putevi kojima je neophodno omogućiti neometan prijevoz  pacijenta na hemodijalizu.

Nakon ovih puteva uslijedit će čišćenje tzv ” visinskih zona”, a potom će se pristupiti čišćenju  ostalih putnih pravaca na području  općine Kalesija.

Također,  iz firme “Jata group”  informacija, da se od jutros  kontinuirano vrši  čišćenje magistralnog puta M4,  Tuzla- Zvornik. Izvršeno je i posipanje puta, ali se zbog stalnih snježnih padavina i niskih temperatura saobraćaj odvija usporeno.

Podsjećamo i na Odluku o komunalnom redu, po kojoj su sva pravna i fizička lica  dužna  očistiti snijeg i led s javnih saobraćajnih površina, te onih, koje služe za kretanje ili zadržavanje pješaka na prilazu individualnim i kolektivnim stambenim objektima, te poslovnim prostorima u širini objekta.

Što se tiče vremena, Temperatura zraka u  Kalesiji jutros u  8 sati je  iznosila  -10 stepeni Celzija, relativna vlažnost zraka 96 procenata, atmosferski pritisak 992 hektopaskala. Puše sjeverni vjetar 1 m/s, količina padavina iznosi 8 l/m2,a visinia snijega 12 cm.

Tokom dana zadržat će se oblačno vrijeme sa padavinama, uz maximalnu temperturu do – 7 stepeni Celzija.

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: