Prijatelji za Farisa prikupili 4.400 KM

U organizaciji kalesijskih novinara  u sali MSŠ Kalesija u nedjelju je odigran malonogometni humanitarni turnir ‘Prijatelji za Farisa’, s ciljem da se prikupi dio novca za liječenje malog Farisa Hukića.

Kalesijci su još jednom pokazali humanost, jer je zahvaljujući prilozima učesnika i prisutnih gledalaca na tribinama prikupljeno više od 4.400KM.

Na turniru je učestvovalo deset ekipa: Novinari, Općina, Političari, Dijaspora, Ljiljani, Medžlis, Grabovica, Biznismeni, Piemonte i Bosna.

Na samom početku turnira, u ime porodice, svima koji su uzeli učešća u ovom humanitarnom događaju, kroz suze se zahvalila Mirzeta Jahić, Farisova tetka.

Turnir je proglasio otvorenim općinski načelnik Rasim Omerović koji je i sam zaigrao za ekipu Općine Kalesija. Na sportskom terenu su se zbog malog Farisa okupili političari, biznismeni, imami, novinari, dijaspora, nekadašnji borci…

Iako je rezultati bili u drugom planu, napomenimo da je pobjednik ekipa ‘Medžlisa’. Kalesijski imami su u finalu savladali ekipu Općine Kalesija rezultatom 2:1.

(bportal)

FOTOGALERIJA: PRIJATELJI ZA FARISA

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *