Pjanić propušta duel sa Grčkom

PjanicSjajni veznjak Rome i reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, obavio je danas snimanja magnetnom rezonancom, koja je pokazala da ga očekuje pauza od najmanje dvadeset dana.
Naime, prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, Miralema Pjanića očekuje pauza od 20 do 25 dana, što samim tim znači da neće biti spreman za meč sa Grčkom, koji će bh. reprezentacija igrati 22. marta na Bilinom polju u Zenici.
Po svemu sudeći, povreda Pjanića primorat će selektora Safeta Sušića na kombinovanje sastava, a kompletnoj bh. javnosti je jasno da je povratak Zvjezdana Misimovića u nacionalni tim jedina mogućnost koja preostaje našem selektoru, iako je već ranijim izjavama dao doznanja da će Miske dobiti poziv.
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić s nevjericom je primio vijest o povredi Miralema Pjanića, no iako su “Malom princu” odredili četiri sedmice pauze zbog istegnuća skočnog zgloba, Pape veznjaka Rome očekuje na okupljanju 18. marta.

– Znam kolika je njagova želja da igra i sa kolikim je žarom iščekivao utakmicu sa Grčkom. Ja još ne mogu da prihvatim činjenicu da se povrijedio, ali znam da Miralema 18. marta očekujem na okupljanju i znam da će on doći na okupljanje, to je definitivno. Do tada proći će dvije sedmice i vidjet ćemo kako će napredovati njegov oporavak. Nekome kod ovakvih povreda trebaju četiri, nekom šest, ali nekome i dvije sedmice da se vrate na teren. Kako god bude, on će biti sa nama – kazao je naš selektor.

(Sportsport.ba/Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *