PJANIĆ OPREMIO KALESIJSKU BOSNU

Fudbaleri kalesijske Bosne u narednoj takmičarskoj sezoni  Druge lige FBiH „Sjever“ nastupat će u izuzetno kvalitetnoj opremi marke „Adidas“, koju su na poklon dobili od bh-a reprezentativca i fudbalera francuskog Liona, Miralema Pjanića. Komplet opreme, kopačke i fudbalske lopte predsjedniku kluba, Hazimu Jusufoviću,  uručio je Miralemov otac,  Fahrudin Pjanić, nekadašnji igrač ovog kluba, koji ovih dana sa porodicom boravi na odmoru u Kalesiji.

 

Prilikom predaje opreme Pjanić je kalesijskim fudbalerima zaželio što bolji plasman u ligi i izrazio nadu da će ovaj klub i u narednim periodu biti „rasadnik“ talenata koji će u budućnosti krenuti stopama Miralema Pjanića.

 

Prijatno iznenađeni članovi Uprave FK Bosna – Kalesija zahvalili su se Pjaniću na veoma vrijednom poklonu i uručili mu počasnu člansku kartu kluba, dok su  našem reprezentativcu poželjeli još bolje partije u dresu reprezentacije i francuskog prvoligaša.

 

Nakon uručenja opreme, Fahrudin Pjanić je u društvu rođaka i bivšeg saigrača Ismeta Pjanića i potpredsjednika kluba Muhameda dr. Osmanovća, obišao prostorije kluba, gdje su se, posmatrajući fotografije, prisjetili nekadašnje sjajne generacije tadašnjeg Jedinstva, čije su boje, između ostalih, branili: Salkan Malović, Sead i Safet Suljkanović, Jasmin Jogunčić, Ado Osmanhodžića, Dane Pelemiš, Ismet, Nedžad i Fahrudin Pjanić i drugi bivši veoma kvalitetni igrači.

 

Čast da prvi istrči na teren u novoj opremi imao je Elvin Suljić, ovosezonsko pojačanje kalesijske Bosne, koji se nakon dvije sezone provedene u Slogi iz Tojšića ponovo vratio u svoj nekadašnji klub.

 

Inače, Fahrudin Pjanić je nakon veoma uspješne igračke karijere u Jedinstvu iz Kalesije (današnja Bosna) prešao u redove zvorničke Drine, koja se tada takmičila u Međurepubličkoj ligi bivše Jugoslavije, da bi nakon toga, početkom 90-tih, sa suprugom i tek rođenim sinom Miralemom pronašao utočište u Luksembugu.

Foto:

 

 

Mirsad Zulić.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *