OTVOREN 4. MEĐUNARODNI SAJAM PODUZETNIŠTVA GRAPOS-EXPO 2013 GRAČANICA

Grapos„Današnji sajam treba posmatrati kao šansu za zapošljavanje“, istakao je premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević prisustvujući u ime Vlade TK kao pokrovitelja manifestacije otvaranju 4. međunarodnog sajma poduzetništva GRAPOS EXPO 2013. u Gračanici. “Trenutno na području Tuzlanskog kantona postoji 3000 malih i srednjih preduzeća sa 33 000 zaposlenih među kojima neka imaju stopu razvoja veću od 20 posto“, kazao je premijer Čaušević u pozdravnom govoru. Govoreći o značaju sajma premijer Čaušević je kazao da je to prilika da se pokaže dobra volja za oblikovanje pozitivne poduzetničke klime te stvaranje novih firmi, prije svega uz reformu obrazovnog sistema.

Tokom trodnevnog sajma predstaviće se više od 270 izlagača iz zemlje i regije na 5.100 m² zatvorenog i 14.900 m² otvorenog prostora. Sajam u Gračanici, organizovan u cilju promovisanja i podsticanja domaće privrede prerastao je u poštovanja vrijednu manifestaciju interesantnu ne samo domaćim, nego i stranim izlagačima. Tome u prilog govori i zainteresovanost Republike Francuske koje je ove godine zemlja partner a čiji je ambasador u BiH Roland Gilles tri godine zaredom aktivni sudionik privrednih zbivanja u Gračanici. Prvog dana sajma održan je i okrugli sto o politici privlačenja stranih investicija u organizaciji Francuske ambasade.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, ambasador Republike Albanije te brojni dokazani uspješni privrednici i javne ličnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *