OK Bosna u nastavak sezone kreće sa upravom u “tehničkom” mandatu

Sinoć je u Kalesiji održana Izborna skupština OK Bosna, na kojoj se raspravljalo o izvještaju o radu za prošlu godinu kao i o finansijskom izvještaju. Na skupštini se birala nova uprava kao i novi predsjednik s obzirom da je Bajro Suljkanović odustao od ove funkcije zbog obaveza koje ima.

Izbornom skupštinom je presjedavao Alija Džafić koji je na samom početku pozdravio nekolicinu prisutnih, odnosno većinom igrače ovog kluba, s obzirom da Statutom nije definisano koliko članova čini skupštinu, odnosno nije ograničen broj tako da su mogli prisustvovati i sami građani.

Bajro Suljkanović predsjednik kluba predstavljajući izvještaj o radu kazao je da je 2013. godina najuspješnija za klub od njegovog osnivanja davne 1993. godine. On je ovu izjavu potkrijepio dokazom da je klub ušao u Premijer ligu BiH te da je učestvovao u finalu Kupa BiH u izravnom televizijskom prijenosu. On je kazao i da se klub uzda u domaće igrače, ali da su i pojačani sa tri igrača sa strane koji igraju bez novčane naknade kao i igrči iz Kalesije.

Kada su u pitanju finansije klub je najviše sredstava dobio od načelnika Rasima Omerovića odnosno Sportskog saveza Kalesije u pola sezone koliko su odigrali u 2013. godini kao premijerligaši. No kada je u pitanju nastavak sezone, igrači će na samom početku dobiti nove dresove, dok im je od Ministarstva obrazovanja obećano oko 10.000 KM i od Općine Kalesija 13.000 KM.  Kada su u pitanju dugovanja kluba član uprave i nekadašnji trener Adnan Karić kazao je da određenih dugovanja ima prema treneru Mensuru Maloviću-Zlaji kao i prema MSŠ Kalesija za korištenje sale.

Članovi skupštine su izglasali i promjenu dosadašnjeg Statuta u kojem stoji da upravu kluba čine četiri člana i predsjednik. Tu su napravljene izmjene pa je uprava “pojačana” sa još dva člana, što će u konačnici značiti da će novi upravni odbor uz predsjednika imati još i šest članova. Iako je na Izbornoj skupštini trebao biti izabran i novi predsjendik kluba do toga nije došlo jer prisutni nisu imali kandidata, tako da će dosadašnji predsjednik Bajro Suljkanović i dalje obnašati tu funkciju ali u “tehničkom” madatu odnosno dok Alija Džafić ne sazove novu Izbornu skupštinu.

U upravu su pored Bajre Suljkanovića ušli Adnan Karić, Mirsad Hadžić, Samir Aljić, Edin Mustafić, dr. Asim Mehmedović i ispred igrača Mirnes Idrizović- Nastavak sezone Premijer lige BiH počinje za dvadesetak dana istaknuto je na Izbornoj Skupštini, a do tada uprava će u “tehničkom” madatu pokušati iznaći neka rješenja za dobrobit ovog kluba.

(Kalesija online)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *