Odbojka (ž) : BOSNA – HERCEGOVAC 2:3

Odbojka – 3. kolo «Premijer» lige BiH (ž)

BOSNA – HERCEGOVAC 2:3

Kalesija- dvorana MSŠ. Gledatelja: oko 400. Suci: Slobodan Nikić (Brčko)  i Admir Lolić (Živinice). Delegat: Rade Baralić (Višegrad)

Rezultati po setovima: 25:18, 22:25, 25:18, 20:25 i 14:16

BOSNA: Softić, Tosunbegovć, A.Subašić, Šarić, E.Subašić, Džafić, Burek, An.Tubić, Omerović, Bukvar, Ad.Tubić, Osmanović. Trener: Rašid Tubić.

HERCEGOVAC: Ljubomirac, Tabakovć, Begić, Trklja, Vuković, Bajović, Ivanović, Ivković. Trener: Zoran Vidaković.

Gošće iz Bileće zasluženo su odnijele dva boda iz Kalesije. U veoma zanimljivom i na momente dramatičnom meču više požrtvovanja i borbenosti pokazale su odbojkašice Hercegovca, koje su pobjedom nad kalesijskim odbojkašicama stigle do prvih premijerligaških bodova. Domaće su ovoga puta, za razliku od prvog meča kada su savile nad favoriziranom Tuzlom, prikazale veoma blijedo izdanje, pri čemu su napravile veliki broj servis grešaka. Također, samo u prvom i tećem setu odbojkašice Bosne su igrom i zalaganjem zadovoljile ukuse domaćih navijača. Međutim, u preostala tri seta ekipa trenera Tubića je  veoma loše organizirala napade, koje su gostujuće odbojkašice  bez problema uspijevale zaustaviti. S druge strane Hercegovac je u svojim redovima imao veoma raspoložene Dajanu Bošković i Edinu Begić, koje su za odbranu domaćih bile neriješena enigma. U sastavu Bosne osim iskusne Merime Tosunbegović, koja je osvojila najveći broj poena za svoju ekipu,  nije bilo raspoloženih odbojkašica koje su mogle napraviti značajniji preokret.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *