Muamer Zukorlić na novi BMW okačio tablice sa svojom titulom

Muamer Zukorlić, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), provozao je novi BMW sa registarskim tablicama na kojima piše NP MUFTY, prenosi informativni portal iz Novog Pazara.

Sandžački i muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) Muamer Zukorlić pojavio se sa novim BMW-om i registarskim tablicama na kojima piše “MUFTY”, što je još jednom izazvalo razne komentare u Novom Pazara i Sandžaku. Kako je za naš portal potvrđeno iz policijskih izvora za ovo vozilo je prvo zatraženo izdavanje tablica na kojima će pisati “muftija” ali, s obzirom da se na nove tablice u Srbiji po posebnoj cijeni može ispisati maksimalno pet slova tom zahtjevu se nije moglo izaći u susret jer nije se moglo dopisati još “ja”, tako da je podnosilac zahtjeva dobio tablice na kojima piše “MUFTY”.

“Jedan od njegovih (Zukorlićevih) ljudi je podnio zahtjev da mu na tablice piše “muftija” ali nismo mogli udovoljiti njegovom zahtjevu jer pored oznake grada “NP” na tablicama je moglo samo da stoji “MUFTY” jer još za ona dva slova “JA” nije bilo mjesta. Izdavanje ovih tablica,pored propisanih troškova registracije, košatalo je oko 80 hiljada dinara”, rekao je izvor iz novopazarske policije.

Zukorlić se prošle godine na dženazi i danu genocida u Srebrenici pojavio sa svojim obezbjeđenjem i džipovima na kojima je bilo ispisano “MUFTIJA”.

(Sandzaknews/ DEPO PORTAL)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *