MIRALEM RAMIĆ ODVEO DINAMO DO NOVOG TROFEJA

Miralem Ramic u dresu Dinama - čuči - prvi s lijeve strane
Miralem Ramic u dresu Dinama - čuči - prvi s lijeve strane

Mladi i uzuzetno talentovani jedanaestogodišnji kalesijac Miralem Ramić odveo je zagrebački Dinamo do novog trofeja. Naime, ovog vikenda u Osijeku je održan izuzetno kvalitetan turnir na kojem je prvo mjesto pripalo Dinamu iz Zagreba.

U finalu turnira Dinamo je sa 7:1 slavio protiv Osijeka, a Ramić je postigao dva pogotka i upisao dvije asistencije. Miralem Ramić je na ovom turniru postigao ukupno 9 pogodaka i aisistirao za još 6 golova.

Prema riječima trenera Sulejmana Sinanovića, Ramić je odličnom igrom i veoma atraktivnim potezima oduševio ljubitelje nogometa u Osijeku, koji su ga proglasili za novog Mesija.

Inače, na turniru u Osijeku pored finalista Dinama i Osijeka, još su nastupili: Hajduk, Cibalija, Porto Pečuh, Vojvodina i ŠF Akademija Krpan Babić.

Pored osvojenog prvog mjesta na turniru u Osijeku, Ramić je sa vršnjacima iz Dinama nedavno osvojio i turnir u Makarskoj gdje su u finalu savladali vječitog rivala Hajduk iz Splita rezultatom 3:0.  I u ovom meču u dresu zagrebačkih modrih briljirao je Ramić koji se dva puta upisao u strijelce.

Miralem Ramić sa trenerom Sulejmanom Sinanovićem ostaje u Zagrebu do četvrtka, 02.juna kada će sa vršnjacima iz Dinama otputovati u Hanover  na još jedan Međunarodni turnir, na kojem će, nadamo se ovaj veoma talentovani i nadareni nogometaš još jednom dokazati da s razlogom nosi nadimak “Mesi iz Kalesije”.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *