Miralem Ramić: Novi fudbalski dragulj iz Kalesije

Kada smo prije nešto više od tri godine čuli za tada golobradog dječaka koji u francuskom METZ-u  kuje put ka slavi, vjerovatno nismo ni slutili da će Miralem Pjanić  danas biti okosnica reprezentacije BiH.

Ponukani njegovim uspjehom, mnogi dječaci u našoj zemlji imaju želju jednog dana biti poput njega pa istrajno treniraju i rade na tome. Jedan od takvih je i 11-godišnji Miralem Ramić, inače Kalesijac baš kao i njegov imenjak Pjanić.

Miralem je fudbal počeo trenirati u lokalnom klubu a vrlo brzo je njegov ogromni talenat primjetio trener Sulejman Sinanović koji je ovom dječaku odlučio posvetiti više pažnje. Nakon nekoliko mjeseci treniranja, Ramić je iako dosta mlad, otišao u zagrebački Dinamo gdje je oduševio tamošnje stručnjake.

Međutim, najprije zbog svojih godina, Ramić nije ostao u Dinamu ali je nastavio putovati na turnire sa svojim uzrastom zagrebačkog kluba.

Prije nekoliko dana u Makarskoj se održao turnir 2000. godišta na kojem su nastupale ekipe iz BiH, Hrvatske i Srbije. Dinamo je zauzeo treće mjesto, prvim gol je primio u polufinalu kada je i ispao. No, činjenica koja nas svakako treba radovati da je Miralem Ramić u 6 utakmica postigao čak 16 golova i bio je prvi strijelac tog turnira.

Njegov trener, Sulejman Sinanović kako kaže, oduševljen je viđenim i vjeruje da će malog Ramića teško zadržati u budućnosti ukoliko se nastavi razvijati ovim tempom.

Meni je 56 godina ali u svom životu nisam vidio da neko sa nepunih 11 godina ima takvu inteligenciju u igri, nikada nisam vidio ovakav talenat. Mali je stroj za postizanje golova, lucidnim potezima oduševio je sve na turniru u Makarskoj, govori Sinanović te dodaje:

Već sada ima mnogo interesovanja za njega. U Dinamu ga žele ali je on previše mlad za odlazak tamo, ići ćemo s njima na turnire ovako pa dokle ga uspijemo zadržati. I naš reprezentativac Miralem Pjanić se oduševio nakon što ga je vidio i želi da ga odvede u Metz. Vidjet ćemo kako će sve sve ovo razvijati, ja se nadam da će sve ići kako treba jer bi u Ramiću dobili pravog igrača za budućnost, kazao je Sulejman Sinanović.

(Sportin).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: