KOMPLETIRAN SASTAV KOMITETA ZA NORALIZACIJU

Kako je sinoć javila BHT, u Komitet za normalizaciju koji bi trebao riješiti problem u kojem se nalazi NS BiH, FIFA je imenovala: Ivicu Osima, Darka Ljubojevića, Elvedina Begića, Dragana Kulinu, Ivana Beusa i Seada Kajtaza.

Ivica Osimu je jednan od najvećih stručnjaka s ovih prostor, dok je Darko Ljubojević sportski direktor banjalučkog Borca, a Elvedin Begić oficir za sigurnost NS BiH. Dragan Kulina je predsjednik FK Slavija, kojega je krajem 2009. Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH kaznila zabranom vršenja funkcije godinu zbog fizičkog napada na kontrolora suđenja Marka Mrkića nakon utakmice 11. kola Premijer lige Slavija – Olimpik. Ivan Beus je direktor Zrinjskog, a Sead Kajtaz proslavljeni nogometaš mostarskog Veleža.

Komitet ima zadatak pripremiti i sazvati Generalnu skupštinu Saveza, na kojoj delegati trebaju usvojiti Statut NS BiH i odlučivati o svim njegovim stavkama, najdalje do 26. maja 2011.

Ako se ispoštuju zadaci koje je naložila FIFA, suspenzija bi mogla biti ukinuta odmah nakon donošenju novog Statuta, što znači da bi reprezentacija BiH nesmetano mogla nastaviti s kvalifikacijama za EURO 2012, 3. juna protiv Rumunije.

(BHT)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *