KALESIJCI VEĆ STIGLI U LATVIJU (FOTO)

kalesijciNogometna reprezentacija BiH sutra će protiv Latvije u Rigi, u kvalifikacija za odlazak na SP u Brazilu 2014.godine imati veliku podršku sa tribina, jer je najavljen dolazak velikog broja naših navijača.

Najveći broj bh-a navijača, prema očekivanja, trebao bi doći iz Skandinavskih zemalja, koje su najbliže Latviji, ali nema sumnje da će Zmajevi sa tribina imati  podršku i brojnih drugih navijača koji dolaze sa raznih evropskih destinacija.

Među mnogobrojnim navijačima naše reprezentacije, koji će uživo pratiti meč Latvija – BiH, kao i mnogo puta do sada, bit će i grupa navijača iz Kalesije, koji su već stigli u Rigu. Tako se  transparent “Kalesija voli zmajeve”, nakon Portugala, Belgije, Grčke, Francuske i mnogih drugih zemalja gdje je igrala naša reprezentacija  jutros našao i u glavnom gradu Latvije.

Grupu navijača iz Kalesije, koji su već doputovali u Rigu, predvodi Jusuf Juka Bećirović iz Jelovog Brda, općina Kalesija, a koji već dugo godina živi i radi u Švicarskoj.

Inače, Juka Bećirović je, možda i najzaslužniji što je prije nekoliko dana za mladu bh-a reprezentaciju debitovao Sead Hajrović,  posredovao je u dolasku Jasmina Fejzića u A reprezentaciju, a nakon što je u dva navrata posjetio Seada Kolašinca i njegove roditelje dobio je obećanje da će i ovaj sjajni defanzivac Šalkea zaigrati za naš nacionalni tim.

Prema riječima Jusufa Bećirovića bh-a navijači u odličnom raspoloženju očekuju da u Rigu stignu naši reprezentativci, koji su jutros poletjeli sa sarajevskog aerodroma. ” Vrijeme je sunčano, 25 stepeni Celzija. Svi smo odlično raspoloženi i jedva čekamo da počne utakmica. U Rigu dolazi naši ljudi sa raznih krajeva svijeta i nema sumnje da će Džeko, Pjanić Ibišević i ostali reprezentativci imati našu veliku podršku u sutrašnjoj utakmci”, kazao nam je Bećirović, koji očekuje pobjedu bh-a reprezentacija sa dva gola razlike.

 

Tekst: Mirsad Zulić

Foto : Jusuf Bećirović

kalesijci u Rigi kalesijci u Rigi 2 kalesijci u Rigi 3 kalesijci u Rigi 4

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *