KALESIJCI OKREČILI DŽAMIJU I POPLAVLJENI MESDŽID U MAGLAJU

Radnici kalesijskih firmi „Zux-4“ i „Fassprom“ danas su završili krečenje i uređenje mesdžida u naselju Omerdino Polje kod Maglaja, koji je tokom maja potpuno poplavljen.

Prije toga, radnici su okrečili i džamiju u mjestu Misurići, koja je tokom nezapamćenih poplava bila pretvorena ambulantu i prihvatilište za unesrećene ljude. Tokom nekoliko dana u džamiji je ukazana pomoć stotinama ljudi, a mnogi su i boravili u ovom vjerskom objektu. Zbog toga, sanacija je bila neophodna.

Zuhdija Karić, vlasnik firme Zux-4 je donirao potrebne boje i materijale za krečenje i sanaciju, dok su radnici firme Fassprom, koja je u vlasništvu Fuada Karića, izvodili radove na džamiji i mesdžidu.

„Pomažući unesrećenim ljudima, naše firme su na ovaj način pokazale svoju društvenu odgovornost. Ovo je samo nastavak pružanja pomoći, jer mi u kontinuitetu pomažemo humanitarne projekte, sportske kolektive i ugrožene građane“ navodi se u zajedničkoj izjavi ove dvije firme.

Ohran Hrustić, jedan radnika, izjavio je da je s radošću prihvatio prijedlog vlasnika firme u kojoj radi i prihvatio da bez naknade, zajedno sa još osam kolega, pomogne krečenje ovih objekata.

„Ovo je na neki način i naša obaveza da pomognemo unesrećenim ljudima. Mi smo pomogli na ovaj način, a pozivamo i sve građane BiH da pomognu ovom gradu i drugim ugroženim stanovnicima“ kazao je Hrustić.

Tokom izvođenja radova radnike su podržali i vlasnici firmi Obnova ZK Caparde i Baja Komerc Kalesija.

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *