FIFA i UEFA odlučne

Pred sutrašnju skupštinu Fudbalskog sveza Bosne i Hercegovine, koja se može okarakterisati kao odlučujuća za budućnost bh. fudbala, u Sarajevo su došla delegacije FIFA-e i UEFA-e, koje sa čelnicima našeg Saveza vode razgovore o usvajanju Statuta.

Od 16 sati delegacije FIFA-e i UEFA-e imale su sastanak sa predsjedništvom Fudbalskog saveza BiH i delegacijama Nogometnog saveza Federacije Bosne i HercegovinE i Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Trenutno, izaslanici FIFA-e i UEFA-e vode sastanak sa delegatima skupštine iz Federacije, a nakon toga imat će sastanak sa delegatima skupštine iz Republike Srpske.

Prema našim izvorima, koji prisustvuju današnjim sastancima, UEFA i FIFA su kategorične i traže usvajanje Statuta u kojem je najvažnija tačka ukidanje tročlanog predsjedništva N/FSBiH.

FIFA i UEFA su na današnjim sastancima pred čelne ljude Saveza postavili ponudu “uzmi ili ostavi”, odnosno ukoliko se na sutrašnjoj skupštini ne usvoji Statut, našem Savezu slijedi suspendija, što znači da klubovi i reprezentacija neće moći učestvovati na međunarodnoj sceni.

SportSport.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *