BOSNA IZ KALESIJE NAGRADILA NAJZASLUŽNIJE (FOTO)

Svecana sjednica Skupstine FK Bosna KalesijaU želji da se zahvale svim pojedincima, privrednim subjektima i institucijama, koji su u prošloj godini podržali rad FK Bosna, u restoranu „Ervix“ u Kalesiji je održana svečana sjednica Skupštine kluba, na kojoj su najzaslužnijim  dodjeljena priznanja.

Za doprinos u razvoju i unapređenju FK Bosna Kalesija u 2012 godini Skupština je, na prijedlog Upravnog odbora, donijela Odluku o dodjeli priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Priznanja su dobili:  Općinski načelnik Rasim Omerović, Sead Osmančević, Fadil Ušćuplić, Nusret dr. Sinanović, Fahrudin Huremović, Abdulah Hadžić, Nihad Hamzić, Ibro Huremović, MZ Kalesija  Centar, MZ Kalesija Gornja, MZ Prnjavor,    Fetah Hujdur, Said Hamzić, Hasan Džaferović, ZUX 4 doo Kalesija,  Lafat komerc Kalesija, Mačak kompany Kalesija, Buscherhoff –Plastikal Kalesija, Izazov doo Kalesija, Mirsad Zulić, Nevres Hasanović i reprezentativac BiH Miralem Pjanić.

Nagrađeni su i članovi Upravnog odbora FK Bosna Kalesija: Hazim Jusufović, Muhamed  dr. Osmanović,  Zuhdija Karić, Sejfo Softić, Mehmed Mustafić, Alen Alić, Mumin Turić, Mehmedalija Imširović,  Adem Fejzić, Galib Softić,  Emir Huremović, Ahmo Pašalić.

Specijalno za ovu priliku iz Austrije je doputovao Nevres Hasanović, nekadašnji golman kalesijskog Jedinstva (današnja Bosna), koji finansijski podržava rad ovog kluba, u kojem je, kako kaže, proveo nezaboravne dane. Koliko Hasanoviću znači ovo priznanje najbolje govori podatak da je noć prije sjednice krenuo iz Austrije, kako bi stigao na dodjelu priznanja, a da se, zbog poslovnih obaveza, po prijemu nagrade odmah vratio u Austriju.

Prema riječima Sejfe Softića, predsjednika Skupštine kluba, priznanja su dodjeljena osobama koje su u 2012 godini, a mnogi od njih i duži niz godina,  pomogli Bosni da izgradi vlastite svlačionice i da se obezbijede uslovi za takmičenje u Drugoj ligi FBiH „Sjever“.

Obraćajući se prisutnima, Mehmedalija Imširović, aktuelni predsjednik kluba, je kazao da je, zahvaljujući podršci mnogih institucija, pojedinaca i preduzeća, Bosna iz Kalesije stvorila preduslove da u narednim godinama bude respektabilan drugoligaš.

Posebno je bilo govora o izgradnji svlačionica i pratećih sadržaja, čime je riješeno pitanje „krova nad glavom“ kalesijskog kluba. Muhmed dr. Osmanović, sportski direktor kluba, je govoreći o izgradnji objekta posebno istakao angažiranost tadašnjih članova Uprave kluba, na čelu sa Hazimom Jusufovićem, koji su za skoro mjesec dana uspjeli privesti kraju radove na izgradnji objekta. Prema Osmanovićevim riječima, investicija je iznosila preko 120.hiljada KM, od čega je Općina Kalesija, obezbijedila materijal u vrijednosti od 80 hiljada maraka, dok su prestala sredstva obezbijedili članovi Uprave kluba, putem donacija i ličnih sredstava.

Na Skupštini je istaknuto da su kalesijskom drugoligašu u ovoj godini usmjereni ka što boljem rezultatu u proljetnom dijelu prvenstva Druge lige Sjever. Fudbaleri Bosne su na vrijeme započeli sa priprema, a u cilju obezbjeđenja što boljeg rezultata dovedena su i adekvatna pojačanja, koja će, prema očekivanja čelnih ljudi kluba, opravdati očekivanja i uz postojeći igrački kadar Bosnu svrstati u gornji dio tabele.

Prvi, možda i najteži ispit, kalesijske fudbalere očekuje već na startu proljetnog dijela sezone, kada će u prvom kolu, koje je na rasporedu 16.marta, ugostiti vječitog rivala Slogu iz Tojšića. S obzirom da Sloga u nastavak sezone ulazi sa ambicijama za najviši plasman u ligi, a da se Bosna znatno pojačala, ljubitelji fudbala u Kalesiji očekuju pravi fudbalski spektakl.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *