BIRPARIĆ: NEĆU PODLEĆI PRITISCIMA I PRIJETNJAMA

1Načelnik Općine Banovići Bego Birparić oglasio se saopćenjem za javnost povodom inicijative za njegov opoziv u kojem navodi da je “neobjašnjivo zašto se sve ovo dešava u Banovićima”.

-Građani Banovića još nisu došli sebi poslije smjene Safeta Softića, a već sada se po hitnom postupku ide u proceduru opoziva načelnika. Pogotovo je nejasno, kada se zna kakve rezultate Općina Banovići postiže zadnjih godina. Kada se zna da je uspostavljen jedan stabilan i transparentan sistem i stabilan budžet koji je spreman odgovoriti svakom zadatku. Sve je vrlo zagonetno. A optužbe na moj rad se uglavnom izmišljaju – kaže Birparić.

On je stava da se “ovim činom čestih političkih smjena samo dodatno zbunjuju građani, stvara pometnja, usporava razvoj lokalne zajednice, razbija jedinstvo među ljudima i dodatno unosi strah kod svakog našeg građanina za svoju ličnu sudbinu i prosperitet kao i za sudbinu i prosperitet cijele općine”.

-Što se mene tiče radim svoj posao u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, spreman na svaki dijalog i kompromis, ali neću podleći nikakvim pritiscima niti prijetnjama. Prijetnje ću uredno prijaviti nadležnim organima i dobro ću propratiti da sve to ne završi u laticama kako to obično biva. Jer, prijetnje su takve vrste da mi se ugrožava svaka vrsta slobode i zakonitog rada – poručuje Birparić.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *