BINGO OTVORIO FARMU KOKA NOSILJA U ŽIVINICAMA

U novoj poslovnoj zoni Ciljuge u Živinicama svečano je otvorena Bingova Farma koka nosilja, kapaciteta 100 hiljada kljunova. Ceremonija svečanog otvaranja nove Farme prethodila je dodjela Halal i Hasap certifikata, što znači da je ovdje proizvodnja usklađena sa zahtjevima odgovarajućih standarda.
Općinski načelnik mr.Hasan Muratović je u svom obraćanju istakao važnost projekta za općinu Živinice, ali i BiH u cjelini:
“Farma je prvi proizvodni pogon u najvećoj Poslovnoj zoni u BiH u Ciljugama, bivšoj vojnoj bazi. Riječ je o najsavremenojoj Farmi koja će u dogledno vrijeme imaati 100 hiljada kljunova i matično jato koka nosilja. Ovdje će Bingo proširiti kapacitete na Fabriku keksa i Fabriku tjestenina, kao i plastenike na površini od 100 dunuma. Poslovna zona Ciljuge postaje sve veće radilište, jer je ovdje na osnovu zakupa zemljišta na 20 godina svoj biznis već počelo razvijati 17 firmi. Sve to činimo kako bi omogućili brži razvoj lokalne zajednice i da nam djeca ovdje ostaju, a ne odlaze u druge zemlje”.
Premijer Vlade TK dr.Bahrija Umihanić je istako zadovoljstvo što se ovako moderni i savremeni kapaciteti nalaze u Živinicama, odnosno TK:
“Pozdravljam napore općinskog načelnika i OV Živinice, koji su učinili značajan iskorak da se omogući ulazak poduzetnicima u POslovnu zonu Ciljuge. Čast nam je da se Bingo nalazi u Tuzli i TK i što će već na startu svoju sreću naći 100 mladih radnika, a u budućnosti još i više. Vlada će na svaki poziv Binga hitno odgovarati, kao i za sve druge firme iz sličnih razloga”.
Općinski načelnik Tuzle Jasmin Imamović se takođe obratio na svečanom skupu i rekao kako mu je zadovoljstvo što ova kompanija ima sjedište u Tuzli, da širom BiH zapošljava preko 5 hiljada radnika, da je ne samo trgovinska već i proizvodna kompanija, koja će i u budućnosti sve više rasti! Tvorac i vizionar Binga Senad Džambić nastavaiće razvojni put kompanije, koja će sve više poprimati i proizvodnu djelatnost, a ne samo trgovinu!
Predstavnica Binga za odnose s javnošću Tatjana Paunovska je istakla da je Farma koka nosilja u Živinicama već dala preko 2 miliona jaja i da je sa dobivenim certifikatima tržište otvoreno bilo gdje u svijetu.

 

(Zivinice.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: