50 puta dali krv Mujo Herić, Enes Hatunić i Nedžad Bukvar

U sklopu manifestacije “Dani otvorenih vrata” Crveni križ općine Kalesija je, u saradnji sa Poliklinikom za trasfuziologiju UKC-a Tuzla, organizirao akciju dobrovoljnog darivanja krvi. S obzirom da je akcija realizirana u prostorijama Policijske uprave Kalesija, veliki broj kalesijskih policajaca se odazvao i da krv…

Među njima su i Halid Mehmedović,  Ismet Bukvar, Milan Miličić… Da daju krv došli su i pripadnici Policijske stanice Čelić.

 

Krv je dao i kalesijski vijećnik Amir Barčić (SDP), koji je jedini imao prijeratnu karticu dobrovoljnog davaoca krvi, zelene boje, dok su ostali imali novije, crvene kartice.

 

Safet Šahmanović, sekretar Crvenog križa Kalesija, podijelio je zahvalnice Muji Heriću, Enesu Hatuniću i Nedžadu Bukvaru, koji su 50 puta dali krv. Osim što je svoju humanist iskazao dobrovoljnim davanjem krvi, Nedžad Bukvar  je, dok je bio vijećnik u prošlom sazivu Općinskog vijeća Kalesija, paušal poklanjao Udruženje “Osmijeh nade”, koje okuplja djecu sa smetnjama u razvoju i njihove roditelje.

 

Zahvalnicu je dobila i Policijska uprava Kalesija za saradnju i pomoć u realizaciji akcija dobrovoljnog davanja krvi.


(kalesijske-novine)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *