Petak, 26 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonTuzla domaćin Simpozija na temu Integrisani menadžment dijabetesa za bolji kvalitet života

Tuzla domaćin Simpozija na temu Integrisani menadžment dijabetesa za bolji kvalitet života

U sali Hotela Mellain u Tuzli danas je započeo simpozij koji će se održati na temu”Integrisani menadžment dijabetesa za bolji kvalitet života”.

Organizator simpozija je Udruženje internista, dijabetologa, endokrinologa, kardiologa i drugih zdravstvenih radnika posvećenih poboljšanju zdravlja oboljelih od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti u Tuzlanskom kantonu “Dijabetes i srce TK”.

U uvodnom obraćanju predsjednik Udruženja “Dijabetes i srce TK”, doc. dr. Mirsad Selimović je istakao da organizacija stručnih skupova ovog tipa omogućava praćenje naučnih dostignuća što za cilj ima unapređenje dijagnostičkih i terapijskih protokola u liječenju oboljelih od dijabetesa. Također je naglasio da su pored razmjene znanja i iskustva organizatori današnjeg stručnog skupa za cilj imali i omogućiti edukaciju mladih kadrova koji se usavrašavaju u oblasti interne medicine.

Učesnicima simpozija u uvodnom obraćanju obratili su se i dr. Ðani Hadžović, generalni sekretar Udruženja Dijabetes i srce, ali i predsjednica Ljekarske komore TK, prof. dr. Lejla Mešalić. Prema riječima prof. dr. Mešalić osnovni cilj, ali i zadatak zdravstvenog kadra je edukacija i praćenje savremenih tokova u struci i nauci kako bi pacijentima pružili najbolji mogući tretman i liječenje.

Programom simpozija predviđeno je pet sesija sa 30 stručnih predavanja koje će prezentovati eminentni stručnjaci iz oblasti porodične i interne medicine. Novina u odnosu na ranije stručne skupove koji su održavani u organizaciji pomenutog udrużenja su panel diskusije za koje je vladao veliki interes kako ljekara, tako i specijalizanata i studenata Medicinskog fakulteta.

Simpozij je izazvao veliki interes ljekara različitih specijalnosti koji su prijavljeni iz raznih zdravstvenih centara unutar Bosne i Hercegovine.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO